Historien bakom grundarna

Flexibel och individanpassad hemtjänst

– där du bestämmer

Historien bakom grundarna

 

 

Så här började det:

En vinterkväll med frusen is gick Magnus över Edsviken för att äta middag hos sin vän Pär. Båda hade en ide om att hemtjänst går att göra riktigt bra, med tre perspektiv att utgå ifrån; riktigt nöjda kunder, motiverade medarbetare och en effektiv hemtjänst.

 

Genom vår tro på respekt, öppenhet med samtidigt fokus på att ständigt leverera blev det grunden till Hemtjänstkompaniet i Danderyd (Pärs hemkommun). Nästa steg blev att starta upp i Sollentuna (Magnus hemkommun). Vi tror på en lokalnärvaro och har därför valt att fokusera endast på norra Stockholm och vara specialister på just hemtjänst. Vi har därefter fortsatt växa och finns idag väletablerade på ett 10 talet platser i Stockholm.

 

Varför grundade ni Hemtjänstkompaniet?

Vi har en vision om en hemtjänst som är lokal & väldigt personlig, där varje kund ska känna en närhet med medarbetare och chefer och samtidigt har en god personlig relation. Därutöver tycker vi att medarbetarna ska trivas hos sin arbetsgivare vilket vi utöver daglig bra arbetsmiljö, försöker bjuda till med fredagsmys varje månad och en personlig närvaro från vår sida.

 

Vad har ni gjort tidigare?

Pär: Jag är i grunden sjuksköterska sedan 80-talet. Sedan har jag bedrivit Hemtjänst och sjuksköterskeverksamhet sedan 1998. Idag är jag verksamhetschef i Hemtjänstkompaniet och har det yttersta ansvaret för att våra insatser säkerställer våra kunders välbefinnande och kundnöjdhet.

 

Jag (Magnus) är ekonom och har jobbat inom vård & omsorg de senaste 10 åren både med trygghetslarm, rullstolar, personlig assistans, ambulanssjukvård & hemtjänst. Jag brinner för att få en fungerande helhet för den äldre, allt från biståndsbeslut till den faktiska omsorgen hemma hos kund. Ett väl fungerande ekosystem för hela omsorgsflätan med stöd av teknik.

 

Vad har ni för intressen?

Pär: Jag gillar god mat och framförallt att laga god mat. Jagar, ute i naturen med mina hundar och ibland när solen skiner åka med min HD motorcykel.

 

Magnus: Jag gillar träning, gärna utomhus året runt med att lyfta stockar. Därutöver inredning och familjen står förstås alltid högt i kurs.

 

Vem står bakom Hemtjänstkompaniet?

Hemtjänstkompaniet ägs av Vård & Omsorgskompaniet som i sin tur har ett femtontal privatpersoner som ägare, däribland Pär & Magnus. Samtliga ägare har antingen erfarenhet från vård & omsorg varav tre sjuksköterskor och två läkare eller lång entreprenöriell bakgrund.

 

Varmt välkommen att höra av dig till oss

för frågor eller funderingar!

Magnus Ekqvist och Pär Falk

Pär

Magnus

 

 

Hemtjänstkompaniet

Telefon: 08-753 79 50

Besöksadress: Huvudstagatan 22, 171 58 Solna

Postadress: Huvudstagatan 22, 171 58 Solna

Facebook facebook.com/Hemtjanstkompaniet

E-post: info@hemtjanstkompaniet.se